Over REDBiRD

High-tech starters business incubator

REDBiRD Ventures is een business incubator die high-tech starters helpt een succesvolle onderneming te bouwen. REDBiRD Ventures biedt hiervoor werkruimte, services, coaching, netwerk, en toegang tot kapitaal. Kortom een volledige service voor de lean ondernemer. Redbird Ventures richt zich op innovatieve high-tech starters die werken aan tastbare producten. In samenwerking met 2M Engineering biedt REDBiRD volledige technische ondersteuning voor ontwikkeling, industrialisatie en productie. Gespecialiseerd in wearables, medische apparaten en consumer producten.

REDBiRD Innovatiecentrum

Het REDBiRD innovatiecentrum op industrieterrein De Schaapsloop in Valkenswaard wordt een broedplaats voor startende ondernemers die innovatieve producten ontwikkelen. De startende ondernemers op de campus kunnen gebruikmaken van elkaars kennis, van de samenwerking met het onderwijs en van de kennis van ontwikkelaars van 2M Engineering. De missie van het Innovatiecentrum is om innovatieve bedrijvigheid te stimuleren. Ondernemers kunnen ook producten die al door 2M Engineering zijn ontwikkeld in de markt gaan zetten. Ondernemers van het innovatiecentrum aan de John F. Kennedylaan kunnen bij het opzetten van hun bedrijf gratis gebruikmaken van de diensten van accountants, consultants en juristen. REDBiRD werkt via de contacten van de initiatiefnemers onder meer samen met de TU/e, Nijenrode en Fontys. REDBiRD helpt de ondernemers ook bij het vinden van investeerders voor het in de markt zetten van hun product. De bedoeling van het innovatiecentrum is het verlagen van de drempel en het risico voor ondernemers die een bedrijf beginnen. Startende ondernemers gaan pas financieel bijdragen na maximaal een half jaar, of eerder als zij financiering voor hun bedrijf hebben gevonden.

Entrepreneur

REDBiRD Businessincubator

Als een bedrijf het ontwikkelde product gaat produceren, verlaat het innovatiecentrum. Het is de bedoeling dat het bedrijf zich dan vestigt in de REDBiRD business incubator op de derde etage of in een van de participerende gemeenten. De business incubator en het innovatiecentrum moet binnen enkele jaren dé plek zijn waar innovatie, kennisdeling en ontmoeting centraal staan. De ondernemers worden ondersteund door het innovatiecentrum, maar ze versterken ook elkaar. Alles is bij de hand.

2M Engineering

Gillian Mimnagh, de ondernemende ingenieur die twintig jaar bij Philips (Centre for Industrial Technology) werkte en in 2004 2M Engineering oprichtte heeft een duidelijke visie over de missie van 2M Engineering: research, design en ontwikkeling van slimme sensoren en innovatieve producten. 2M heeft een uitgebreide trackrecord als het gaat om ontwikkelen, certificeren en ontwikkelen van producten. Verkoop gebeurd via eigen merken, maar steeds meer via commerciële partners met al bestaande distributiekanalen. Hierdoor kan zodat 2M zich bezig kan houden met waar ze echt goed in zijn: product innovatie en technologie incubatie. Binnen 2M zijn allerhande faciliteiten aanwezig om snel te kunnen ontwikkelen en prototypen waar ook de ondernemers gebruik van kunnen maken. Meer informatie over 2M Engineering..

Team2M

Voor ondernemers, door ondernemers

Wat REDBiRDs en 2M’ers bindt is hun tomeloze energie en ambitie om succes te bouwen, stapje voor stapje samen de toekomst vormgeven. Eigenlijk zoeken we dat ook in een ondernemer: gedreven door resultaat, niet bang voor een uitdaging, energiek, in staat om het verschil te maken. Door samen te werken met ervaren ondernemers en (technische) experts kun je dingen sneller en makkelijker voor elkaar krijgen en is de kans groter dat dingen de eerste keer meteen goed zijn en je bedrijf hierdoor sneller kan groeien.