Hoe werkt het?

Ervaren ondernemers helpen je bedrijf verder

Zelf hebben we de afgelopen jaren een flink aantal initiatieven opgestart. Sommigen met succes, anderen waren vooral leerzaam. Wij weten wat er in de praktijk komt kijken bij het starten van een nieuw bedrijf. Een briljant idee is een begin, maar slechts een klein deel van de totale puzzel om dat idee in een succesvolle business te transformeren. Wij helpen je graag om op business en technisch gebied zo slim mogelijk, met zo min mogelijk risico jou business succesvol van de grond te krijgen. We gebruiken hier onze eigen business ervaringen, diensten en faciliteiten die passen bij een startende onderneming (goed, flexibel en laag in kosten) ons eigen netwerk en waar nodig (technische) kennis om producten snel in de markt te zetten.

360 Graden idee evaluatie. Gratis!

Heb je een goed idee voor een nieuw product en wil je weten hoe ons ervaren business of product ontwikkel team jou idee beoordeelt? Dan ben je van harte welkom in ons innovatie centrum. Tijdens een informeel gesprek lopen we door de verschillende facetten van je idee; is het realiseerbaar, waar zit de markt en is er geld mee te verdienen. Wij geven onze eerlijke mening en laten je meteen weten wat we goed vinden en wat nog verbeterd zou moeten worden, maar vertellen ook als wij het potentieel niet zien. Je kunt zelf besluiten wat je vervolgens met deze feedback doet. In ieder geval is het een extra mening van een ervaren team en zul je er altijd iets nieuws van leren. Dit bieden wij geheel kosteloos aan en gaat op afspraak. Wij werken op basis van vertrouwen en ideeën worden ten alle tijden confidentieel behandeld.

Uitwerken van je business concept in het Innovatiecentrum

Als de beoordeling van de idee evaluatie positief is en beide partijen een meerwaarde zien om samen te werken dan kan de ondernemer zijn concept verder gaan uitwerken in het innovatiecentrum gevestigd op de eerste verdieping van ons pand. Tijdens een periode van 3-6 maanden kan de ondernemer gebruik maken van gratis huisvesting, internet, hoogwaardige technische en business expertise en juridische en financiële diensten om zijn concept business plan verder uit te werken, product prototype te realiseren en/of eerste marktverkenningen uit te voeren.

Wel ondernemen, maar zelf geen goed idee?

Ondernemers die zelf geen innovatief idee hebben zijn ook van harte welkom. Zij kunnen kijken of een van de product concepten of prototypes uit de 2M Engineering Technology Incubator voldoende interessant zijn om verder uit te ontwikkelen en in de markt te zetten. Dit kan tegen gunstige voorwaarden en kan ook gebruik gemaakt worden van de verschillende geboden faciliteiten.

Een nieuw bedrijf opstarten vanuit de Business Incubator

Wanneer je erin slaagt een eerste ronde financiering binnen te halen, wordt het nieuwe bedrijf daadwerkelijk opgericht. Hier houdt de rol van het innovatiecentrum op. Er is de mogelijkheid de eerste tijd vanuit de business incubator te werken die in hetzelfde gebouw is gevestigd op de derde verdieping. Voordeel is dat je in het begin nog gebruik kunt maken van een aantal faciliteiten en services, hiervoor moet dan wel betaald worden, maar tegen gunstige voorwaarden. Het grote voordeel van starten vanuit de business incubator is dat je alle benodigde diensten en faciliteiten zoals aanwezig binnen het Innovatiecentrum nog steeds binnen handbereik hebt, zodat je maximaal kunt focussen op je nieuwe bedrijf. Doel tijdens de business incubatie periode is om je business echt uit te gaan rollen, producten verkopen en te gaan groeien.

Werk samen met het product creatie team van 2M

2M Engineering zit in hetzelfde gebouw op de tweede verdieping. 2M heeft ruime ervaring met productontwikkeling, industrialisatie, certificering en volume productie van een breed portfolio van innovatieve (medische) producten van eigen producten en voor succesvolle startups en bedrijven overal ter wereld. 2M kan vanuit eigen mensen en zijn netwerk ondersteuning bieden op bijna alle gebieden die nodig zijn om een echt product succesvol in de markt te krijgen. Je kunt ze af en toe vragen om wat hulp en advies, maar kunnen ook delen of de volledige ontwikkeling, industrialisatie, certificering en productie voor hun rekening nemen. Snelle toegang tot het 2M team bespaart je tijd, geld en zorgt ervoor dat je snel de markt op kunt. Meer over 2M Engineering.. Kickstart your business with 2M Engineering

Toegang tot een breed netwerk van experts & faciliteiten

Het opstarten van je nieuwe bedrijf met REDBiRD ventures geeft je eenvoudig toegang tot een breed netwerk van business en technische experts en faciliteiten zoals kantoorruimte, restaurant, professionele meeting ruimtes, financiering, juridisch, fiscaal advies, patenten, accountancy etc. Allemaal kwalitatief hoogwaardig en meteen in de praktijk inzetbaar. Hierdoor bespaar je tijd die je hard nodig hebt voor je eigen bedrijf, mis je geen kansen, krijg je de beste oplossingen aangereikt en verlaag je de kans op onnodige beginnersfouten.

Bouw prototypes met look en feel van een eindproduct

Het is steeds belangrijker om snel prototypes te hebben die werken en eruitzien als het eindproduct. Zo kun je snel testen hoe potentiële klanten reageren en wat er nog verbeterd moet worden. Ook voor potentiële investeerders of business partners is het hebben van goed prototype tegenwoordig super belangrijk. In de REDBiRD ProtoCave heb je de beschikking over een groot aantal tools om snel één, tien of honderd prototypes  te bouwen. Denk hierbij aan mechanische tools als frezen, draaien, laser graveren/snijden van plastics en/of metalen en bijbehorende nabewerkingen. Ook tools om PCB te maken en/of te assembleren zijn aanwezig. Door stapje voor stapje naar grotere aantallen te gaan, kun je kosten en risico’s laag houden. Volume productie doen we met een vast netwerk van partners waar we vaak al jarenlange relaties mee hebben.Perfect Posture

To good to be true?

Misschien denk je nu wat is de catch? Echte ondernemers zijn zeldzaam en we vinden het ontwikkelen van dergelijke talenten belangrijk. Dit is goed voor ons, de gemeente, de regio, Nederland. Wanneer het nieuwe bedrijf daadwerkelijk wordt opgericht en besluit naar de business incubator te gaan dan worden er kosten voor services en faciliteiten in rekening gebracht, maar nog steeds tegen gunstige voorwaarden. Services die we zelf ook gebruiken. Afhankelijk van de gewenste rol van REDBiRD of 2M Engineering in het nieuwe bedrijf kan er worden besloten dat deze partijen mee investeren en risico nemen in de startup. Maar te allen tijde ben jij de ondernemer en is dit jouw keuze.